Kitapların Dünyasından: Atlantis Şifresi

0
3907


Orjinal Adı: Atlantis Code

Yazar: Charles Brokaw

Puan: 10/5

Arka Kapak: İSKENDERİYE’DE BİR ANTİKACIDA KEŞFEDİLEN, UZUN ZAMANDIR UNUTULMUŞ BİR ESER ZAMANA VE TARİHE KARŞI TEHLİKELİ BİR YARIŞIN MERKEZİNE OTURDU.

20.000 yıllık kalıntının üzerinde kayıp Atlantis diliyle yazılmış sırlar vardı. Sadece bir adam bu dilde neler yazıldığını çözümleyebilirdi: Dünyanın önde gelen dilbilimcisi Dr. Thomas Lourdes. Tabii yeterince yaşayacak kadar şansı varsa…

Bu sırada, İspanya Cadiz’de gerçekleşen bir deprem o zamana kadar bilinmeyen bir bölgeyi gün yüzüne çıkarınca burayı keşfetme
isteğiyle adımlarını hızlandıran en başta Vatikan olmuştur. Yoksa kayıp şehir Atlantis ortaya mı çıkıyor?

PEKİ DÜNYA BU ŞEHRİN SIRLARINA ŞAHİT OLMAYA HAZIR MI?

“Atlantis Şifresi sizi gizemin, merakın, heyecanın ve maceranın üst seviyelerine taşıyacak.”
Deepak Chopra

“Bir macera tutkununu tatmin edecek her öğe başarılı bir şekilde bir arada; sıra dışı bir aksiyon, korkusuz arkeologlar, karanlık oyunlar, çekişmeler, muhteşem sahneler…
KEVIN J. ANDERSON

“Kısa ve sürükleyici bölümler sizi Mısır’dan Rusya’ya, Afrika’dan Londra’ya götürüyor. Indiana Jones’u Da Vinci Şifresi’nde düşünün… Dan Brown’un taklitlerini bir kenara bırakın! Atlantis Şifresi bu oyunu hakkıyla oynuyor.”
BOOKLIST

”Brokaw’ın kahramanı adeta kırbaçsız Indiana Jones. Arkeoloji’nin bu kadar keyifli olabileceğini kim tahmin edebilirdi ki? Muhteşem bir roman.”
Stephen Coonts


İsminin büyüsüne kapılıp okumaya başladığım kitap. İnsanın merak duygusuna hitap eden bir çekiciliği var. Kitabı ilk incelediğimde arka kapağında Booklist’ten alıntı olduğu söylenen cümleye takılmıştı gözüm: “Dan Brown’un taklitlerini bir kenara bırakın!”. Neden böyle bir cümle kurma gereği duyduklarını merak etmiştim. Bunu kitabı okuyunca anladım. Bu kitabı yazarının kim olduğunu bilmeden okusaydım heralde Dan Brown’un kitabı derdim. Çünkü olay örgüsünün işleniş biçimi, araya bolca serpiştirilmiş kimi zaman insana ansiklopedi okuyormuş hissi veren bilgi yığınları insana Dan Brown’u çağrıştırıyor. Arka kapağına biz öyle değiliz mesajı içeren bir cümle iliştirmişseler de, kitap bir Dan Brown taklidi olmaktan öteye geçememiş gibi görünüyor. İsminin büyüsü sizi aldatmasın kitap bir fantastik yada bilim kurgu türü değil. Yani bir miktar bilim kurguya girse de daha çok macera tarzında. Kitabın genel konusu bir dil bilimci ve yanındakilerin kötü adamlardan kaçarken diğer yandan da bir gizemi çözme serüveni. Macerayı ve serüveni seven biriyseniz kitabı sevebilirsiniz. Olay örgüsü oldukça sürükleyici, sizi sıkmayacağını düşünüyorum. Fakat kitap “buda ancak filmlerde yada kitaplarda olurdu zaten” klişesini sizi bolca yaşatabilir. Zira iyiler kötülerden kitap boyunca bir şekilde sürekli kaçabiliyor ve bir süre sonra bu artık okuru rahatsız eder düzeye geliyor. Yani en azından benim izlenimim bu yönde oldu.

Özetle önümüzde Dan Brown hayranlarının ve macera, serüven tarzını sevenlerin beğenebileceği ancak isminin büyüsüne kapılıp okuyacakların aradığını bulamayacağı bir kitap var. Biraz film tadında bir kitap olmuş. Okurken sanki bir filmin senaryosuna bakıyorsunuz hissine kapılıyorsunuz.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Bir yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.